Menu

DDK Nederland

sarapetertobias_the_merge_websiteddk.jpg
© Sara, Peter, Tobias

De Donkere Kamer #37, BredaPhoto special

Dit keer strijkt De Donkere Kamer op 6 september neer in het Chassé Theater in Breda. Tijdens deze speciale BredaPhoto editie bieden wij u een uniek internationaal programma... do not miss it!

Met als hoofdgasten:

  • Sara Brincher Galbiati, Peter Helles Eriksen en Tobias Selnaes Markussen - een collectief van drie Deense fotografen - ontvingen de Forhanna toelage voor hun project ‘The Merge’. The Merge, scenes from a simulated reality is een diepgaand onderzoek naar kunstmatige intelligentie en robotica. Door middel van een fotografische verkenning, onderzoekt het fotografen-collectief de mogelijkheid dat we misschien wel allemaal in een simulatie leven. Zou het kunnen dat onze wereld een constructie is, een gecreëerde illusie?
  • Laura El-Tantawy interviewen we over haar project I'll die for you.
    Voor BredaPhoto bezocht Laura El-Tantawy (Verenigd Koninkrijk) boeren in de Palestijnse gebieden, voor wie het land bewerken ook een politieke daad is. Het is onderdeel van een langlopend project over de innige band tussen boeren en hun land. Inspiratie vond ze bij haar Egyptische opa, een boer die zichzelf stuk werkte op het land.

  • We spreken kort met de drie gast curatoren van het festival, Mohamed Somji uit Dubai, Yumi Goto uit Japan en Azu Nwagbogu uit Nigeria en gaan verder met een diepte interview met Mohamed.


Overige gasten:


Engels gesproken programma!

Wil je hierbij aanwezig zijn meld je dan aan vanaf 5 augustus via de website van BredaPhoto. Aanmelden verplicht.

Datum: 6 September 2018
Tijd: 19:30 - 21:30
Moderator: Marc Prüst & Sterre Sprengers
Locatie : Chassé Theater, Breda
Prijs: gratis - aanmelden verplicht - click op tickets
: