Menu

DDK Nederland

DDK Amsterdam 32 Congo 4, 2016 © Jamie Hawkesworth.png
Foto: Congo 4, 2016 © Jamie Hawkesworth

DDK Amsterdam #32 met o.a. Jamie Hawkesworth

De jonge Engelse fotograaf Jamie Hawkesworth heeft een fijnzinnig vermogen om de interactie met zijn onderwerpen te observeren en choreograferen. Zijn karakteristieke editorials zijn onder andere gepubliceerd in The New York Times Style Magazine, Vogue US/UK/Paris en W, en vanaf 9 september is er een tentoonstelling met zijn werk te zien in Huis Marseille. Zijn benadering van de discipline, gebaseerd op het subtiele en speelse erfgoed van de Britse documenataire fotografie, staat centraal tijdens deze editie van De Donkere Kamer.

Verder verzorgt Volkskrant beeldredacteur Frank Schallmaier een beeldcolumn en pitchen drie fotografen hun laatste project. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze projecten.

Over Jamie Hawkesworth

De jonge Engelse fotograaf Jamie Hawkesworth is één van de meest visionaire modefotografen van het moment. Alleen is het labeltje modefotograaf niet helemaal op zijn plaats. Zijn werk houdt het midden tussen mode-, documentaire- en portretfotografie. Jamie begon tijdens zijn studie forensiche wetenschappen met het vastleggen van gereconstrueerde plaats delicten en switcht niet veel later naar een fotografieopleiding aan dezelfde universiteit. Hij fotografeert vanuit een ontwapenende nieuwsgierigheid voor het particuliere, het vreemde en het schone in het dagelijks leven.

Na zijn afstuderen maakt Hawkesworth een serie verfijnde en empathische afbeeldingen van de architectuur en inwoners van Noord-Engeland. Als lid van het Preston is My Paris-collectief maakt hij foto’s en een korte film voor zijn project Preston Bus Station, die vervolgens werden tentoongesteld als een installatie in het betreffende busstation. Zijn eerste boek over dit project verschijnt binnenkort en is tijdens de tentoonstelling in Huis Marseille (vanaf 9 september) te koop.

Datum: 11 September 2017
Tijd: 20:00 - 22:30
Marc Prüst en Sterre Sprengers
Locatie : Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal, Amsterdam
Prijs: 7 Euro
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.