Menu

DDK Nederland

DDK Amsterdam 30 @Amber Bracken, Rogue Collective.jpg
@Amber Bracken, Rogue Collective

DDK Amsterdam #30

Maandagavond 24 april 2017 vindt alweer de 30e editie van De Donkere Kamer plaats, een tweemaandelijks live magazine met allerlei visies en gasten uit verschillende disciplines van de fotografie. Met dit keer de Canadese fotografe Amber Bracken die met haar serie Standing Rock over het protest tegen de Dakota Access Pipeline dit jaar de eerste prijs in de categorie ‘Contemporary Issues’ bij World Press Photo won.

Verder hebben we de Amerikaanse fotograaf Jeff Cowen te gast die tot 4 juni met de expositie Photoworks te zien is in Huis Marseille.
Fotograaf Leo Erken komt vertellen over zijn ‘virtual reality’ project Frieda and the hidden animals die hij samen heeft gemaakt met Frieda Gustavs.
We maken kennis met de nieuwe directeur van Noorderlicht Photofestival Kees van der Meiden. En Frank Schallmaier (fotoredacteur bij de Volkskrant) verzocht een beeldcolumn en Marieke Wiegel (hoofd presentaties bij Nederlands Fotomuseum) een gesproken column.

Sterre Sprengers (chef beeldredactie van De Correspondent) en Marc Prüst hebben de presentatie van de avond in handen.

Uiteraard zijn er ook weer drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

De Donkere Kamer is een programma van DuPho en wordt gemaakt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

Reserveren kan via de website van Pakhuis de Zwijger: dezwijger.nl/ddk30

Datum: 24 April 2017
Tijd: 20:00 - 22:30
Marc Prüst en Sterre Sprengers
Locatie : Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal
Prijs: 7 Euro
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Donkere Kamer zoekt weer drie fotografen die hun project op maandagavond 24 april 2017 in drie minuten willen pitchen tijdens DDK#30 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten.

Crowdfunding is een populair onderwerp in de fotografie: de gezamenlijke financiering van een project door een netwerk van geïnteresseerden. Met 'Pitch je fotoproject' stelt De Donkere Kamer drie fotografen in staat hun droomprojecten gefinancierd te krijgen door 'de crowd'. De ca. 300 bezoekers van het programma betalen €7,- entree en bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

Dus: kan je een financiële bijdrage voor de start van je fotoproject goed gebruiken? Wil je een fotoboek maken maar heb je nog niet genoeg geld? Heb je geld nodig voor prints voor een nieuwe expositie? En vooral: heb jij een goed verhaal waarmee je het publiek in drie minuten denkt te kunnen overtuigen van je plannen? Stuur dan uiterlijk woensdag 19 april 2017 een mail met motivatie (waar heb je het geld voor nodig), projectplan (max. 1 A4), een recente cv en portfolio (max. 10 foto’s), dit alles in een enkele pdf van niet meer dan 8 MB naar: pitchjefotoproject@dupho.nl en wie weet mag jij maandagavond 24 april 2017 je project komen presenteren!

Belangrijk: Aanmeldingen die niet als een enkele pdf worden aangeleverd nemen wij niet mee in de selectie.

Het selecteren van de pitchers gebeurt door een professionele selectiecommissie:

  • Sterre Sprengers (chef beeldredactie van De Correspondent)
  • Marc Prüst (freelance fotografie consultant en curator)
  • Natalia Toret (chef beeld NRC)
  • Jim Casper (Editor & Publisher LensCulture)
  • Sybren Kuiper (grafisch ontwerper van fotoboeken bij SYB)

Tijdens De Donkere Kamer staat de fotografie van nu centraal. De Donkere Kamer is een initiatief van de DuPho in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

 

Foto: @Amber Bracken, Rogue Collective